Har du många olika sorters pasta hemma i alltför små mängder för att det ska bli en ordentlig måltid av det? Jag presenterar TVÅ alternativ! :)
Alternativ 1:
Sallad med pasta och bacon
Du behöver:
Pasta
Bacon
Lök och vitlök
Sallat (rucola, spenat, romaine, etc.)
Körsbärstomater
Paprika
Äpple
Gör så här:
Stek baconen tillsammans med hackad lök och vitlök. Koka pastan enligt instruktioner. Skär tomaterna i halvor och paprikan i kuber och stek alldeles lite tillsammans med baconen och löken.
Skär upp äpplet. Blanda alla ingredienser i en skål och ät medan det ännu är varmt. Är också gott kallt.
Alternativ 2:
Lasagnette
Bäst är om man har överbliven köttfärssås/bolognese. Man kan visserligen laga den också, viktigt är då att göra den tomatig (passerad, krossad, färsk tomat med i såsen)
Du behöver:
Pasta
Köttfärssås
Riven ost
Matlagningsgrädde
Gör så här:
Koka pastan enligt instruktioner, och blanda i en ugnsform tillsammans med köttfärssåsen. Blanda riven ost och matlagningsgrädde i en skål och bred ovanpå pastan och såsen. Häll sedan ännu lite matlagningsgrädde över alltihopa, och sätt i ugnen i 20 minuter på medelhög värme tills osten blivit brun. (Är ju annars redan färdig).
Ät gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar