Fattiga studerande har inte alltid råd med det bästa i matväg, men ibland står det en lite lyxigare måltid även på mitt bord. Ibland är det kanske inte riktigt värt det, ibland är det det bättre än man väntat sig. För er som helst bara skulle äta (och dricka) det bästa, så ska jag lite sålla bort det dåliga och tipsa om det bra.

onsdag 19 december 2012

Nudelflopp

Det blir bara inte bra när man har bråttom i butiken.

Idag, förutom att vi lyckades felplacera locket till lådan vi har pantflaskorna i, så tog vi i misstag en "whole meal"-wokpåse istället för en med bara grönsaker. Denna wokpåse hade nudlar i sig, massor av dem, färdigt kokade och frysta.

1. Inte gott.
2. Inte värt priset.
3. Inte gott.

Den räddades kanske lite av de panerade fiskfiléerna (Alaskan Pollok) (också frysta) som vi åt till.
Och Happy Joe's Oakwood cider (Hartwall). Det lär finnas tre sorter:
- Oakwood
- Dry
- Cloudy
vi hade de två första hemma. De var trevliga, men jag tyckte inte de var något extra, som det påståtts att de skulle vara. Tyckte inte heller att de smakade hemlagat och naturligt som det också påstods. Inte för att det smakade särskilt artificiellt, men som de flesta andra man får på burk/flaska i vanlig matbutik.

måndag 10 december 2012

Grumpy Cider

Jag upptäckte i helgen en ny cider. Att jag hittade den först nu berodde på att vi råkade befinna oss i Borgå Alko, där de har ett ganska trevligt sortiment av cider, då det normalt finns en massa olika öl och sen tre falskor Bulmers i ett hörn.

Det jag hittader var:
QWYNT Y DDRAIG :s
Award Winning 

FARMHOUSE
CLOUDY SCRUMPY
Apple Cider

Det var det närmaste man kommer hemlagat.
Det smakade som egen äppelsaft, med lite spark och bubblor.
Fräsht, fruktigt, bra avslut på dagen.


Det var gott!



Finland 95 år

Självständighetsmiddagen var lite extra lyxig, men jag hann inte skriva om den förrän nu. Vi åt Hasselbackspotatis och laxmedaljonger med sås.

Det behövs:
Potatis
Laxmedaljonger
Grönsaker (t.ex. fryst blandning)
Kryddor, Olja, Sör

Hasselbackspotatis är enkelt att laga:
- Ugn 220 grader
- Snitta täta snitt (ca 10 stycken) i potatisen, halvvägs igenom.
- Olja/smör och salt på och in i ugnen ca 40 minuter, beroende på storlek

Laxmedaljonger är inte mycket svårare:

- Stek i smör på medelvärme tills kanterna ljusnat hela vägen upp, stek sedan på andra sidan.
- Krydda med salt, peppar, timjan.
- Lägg med grönsaker (upptinade om frysta), så de frå suga upp överlopps smör.
- När det börjar se klar ut, häll på lite matlagningsgrädde (ca 1dl)

Servera!

Till det drack vi Codorníu Cava (ett "säkert" val).

Enkelt och delikat!